Roestvlekken Verwijderen

Een typische oplossing voor roestvlekken verwijderen ziet men vaak in citroensap. Op wasbaar textiel, zoals een kledingstuk, kunnen de roestvlekken verwijderd worden door de vlekken op een pan met kokend water te houden. U houdt de vlek strak boven de pan en druppelt er vervolgens citroensap over. Laat dit een paar minuten inwerken en spoel het vervolgens om met water. Wanneer de roestvlekken nog niet zijn verwijderd, kunt u de behandeling herhalen. Let op dat u niet uw handen verbrand en zet de pan met kokend water niet op een grote vuur.

Wanneer de roestvlekken wat zwaarder zijn, kunt u deze vlekken verwijderen door middel van een sterkere keukenzoutoplossing. Smeer de keukenzoutoplossing op de roestvlekken en vervolgens druppelt u de citroensap eroverheen. Hou alles goed vochtig en spoel het vervolgens om met water. Mocht dit alles niet lukken om de vlekken te verwijderen, dan kunt u een speciale vlekverwijderaar gebruiken.

Bovenstaand is van toepassing voor wasbaar textiel. Roestvlekken op niet wasbaar-textiel moet u chemisch laten reinigen.Roestvlekken op tapijt kunt u verwijderen met een vlekverwijderaar. Roestvlekken op behang moet u voorzichtig wegschrapen met een mesje. Roestvlekken in sanitair kunt u verwijderen met een oplossing van schoonmaakazijn en water.

Leave a Reply