Rode wijn vlekken Verwijderen

Ziet u gezellig een drankje te doen, eventueel bij het eten, morst u wijn over het tafelkleed of over uw kleding! Of misschien wel over een ander. Vooral rode wijn vlekken zijn veelvoorkomende vlekken. Hoe verwijdert u rode wijn vlekken.

Rode wijn vlekken verwijderen uit kleding

U kunt wasbaar textiel in de wasmachine doen, maar de kans is aanwezig dat de rode wijn vlekken dan nog niet helemaal verwijderd zijn. Rode wijn vlekken verwijderen uit een kledingstuk kan door middel van borax. U kunt eerst de rode wijn vlekken onder warm water spoelen. Is de vlek dan nog niet weg, dan kunt u dus borax gebruiken. Met een mengsel van 15 ml borax en een half liter water kunt u proberen de vlek te verwijderen.

Wanneer dit dan ook niet lukt, kunt u speciale vlekverwijderaars kopen bij de meeste drogisterijen. Ook kunt u rode wijn vlekken laten verwijderen bij de stomerij.

Rode wijn vlekken verwijderen uit de tafelkleed

Eten en drinken worden geregeld gemorst op de tafelkleed. Functie van een tafelkleed is natuurlijk niet alleen dat het er leuk en mooi uitziet, maar het beschermt ook uw tafel tegen vlekken. Desalniettemin is het natuurlijk zonde om een mooie tafelkleed weg te moeten doen vanwege een vlek.

Ook uit een tafelkleed kunt u rode wijn vlekken verwijderen. Rode wijn vlekken verwijderen van een tafelkleed kan door eerst de vlekken te proberen te absorberen door een schoon papiertje. Vervolgens kunt u de rode wijn vlekken deppen met azijn. Daarna stopt u de tafelkleed in de wasmaschine. Wanneer de rode wijn vlekken niet zijn verwijderd na een beurt in de wasmachine, kunt u de vlekken proberen te bleken. Pas wel op, want sommige tafelkleden vinden bleken niet fijn.

Bij het in actie gaan van vlekken verwijderen uit een tafelkleed, moet u ook in gedachte houden dat u niet uw tafel beschadigd. Voordat u aan de slag gaat, leg bijvoorbeeld plastic tussen de tafel en tafelkleed.

Witte wijn vlekken verwijderen

Witte wijn vlekken verwijderen werkt voor op textiel anders dan met de rode wijn vlekken. Witte wijn vlekken kunt u verwijderen door het eerst te spoelen met water. Voordat u witte wijn vlekken wilt verwijderen met een wasmachine is het belangrijk dat ze niet zijn opgedroogd. Inweken kan door middel van water, maar ook met een gelijke mengsel van glycerine en water. Ook kunt u voor witte wijn vlekken verwijderen gebruik maken van speciale vlekverwijderaars.

Nooit doen!

Zout strooien op wijnvlekken is geen goed idee. Zout houdt vocht vast en hierdoor blijven de vlekken vochtig. Dit is vooral van toepassing wanneer u wijnvlekken op tapijt hebt.

Heeft u wijnvlekken op een tapijt of in meubels, of zelf steen: probeer het dan te absorberen. Wijnvlekken uit steen en stucwerk kunt u verwijderen met gedenatuurde alcohol.

 

Tot slot: Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade aan een product naar aanleiding van bovenstaand advies. Het is verstandig om bij meerdere bronnen u informatie te vergaren. Ook kan het verstandig zijn om vlekken professioneel te laten verwijderen.

Leave a Reply